dinsdag 19 maart 2013

Movie Review: Oz the Great and Powerful

Foto: Google.nl
A small-time magician arrives in an enchanted land and is forced to decide if he will be a good man or a great one.
Ik keek heel erg uit naar deze film sinds ik de trailer zag in london rond eind november 2012. Hij zag er goed uit, mysterieus maar toch een mooi verhaal.

Vandaag was dan de dag dat ik hem ging zien, samen met Darlene. Ik ging er best blanco is en zonder te weinig verwachting, wel lichtelijk lage verwachtingen van 3D maar goed dat is per persoon ook weer verschillend natuurlijk.

Aan het eind had ik wel echt een goed gevoel. De film had mij er echt ingetrokken, Het verhaal was goed en geloof baar maar toch ergens lichtelijk voorspelbaar? Meer omdat de opbouw van het verhaal te vergelijken is met Alice in Wonderland van Disney. Net zoals bij Alice in Wonderland zag je personages van het begin stuk van het verhaal terug in het stuk dat in Oz plaats vond. Waarom dit is geen flauw idee, misschien kan het publiek dan makkelijker meeleven met de film.

Maar goed, ik vond de film top, het verhaal goed ook al was het voorspelbaar. De effects waren top en heb me zeker niet ge├»rriteerd aan de 3D en het voegde zelfs nog we het 1 of ander toe in mijn ogen. Er zat een heerlijke plot twist in die ik niet had verwacht, zeker niet.
 Was het grootste fan van Mila Kunis in deze film haar acteerwerk was on point en tja, laat ik me mond nu maar houden want anders ga ik spoileren haha.

Ik ben zeker fan van de film en ben benieuwd hoe jullie er over denken als jullie hem hebben gezien.

7 opmerkingen:

 1. Ik wil deze ook nog zien, maar wil toch eerste nog even de oude 'Oz' zien. Weet ook niet of ik het een bioscoop bezoekje waard vind. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond hem het wel waard en deze oz is meer de proloog op de oude Oz zeg maar. Net zoals Alice in Wonderland de film na de orginele film was.

   Verwijderen
 2. Ben wel benieuwd om hem een keer te zien. Dat het soort de proloog is op de "oude" Oz is wel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil hem wel eens zien, maar ik ga er niet voor naar de bios gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben sowieso een groot fan van alle 'Oz' verhalen (Wicked etc.) Ik heb de film nu 1x in de bios gezien (IMAX), maar ik weet nog niet goed wat ik er van moet vinden. Maar ik moet zeggen dat de 3D effecten echt super zijn!! Ik ga binnekort nog een keer en misschien heb ik dan wel een heel andere mening haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga vrijdag naar IMAX, ben erg benieuwd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben wel heel benieuwd naar de film, maar ik weet nog niet of ik er voor naar de bioscoop zal gaan.

  BeantwoordenVerwijderen